ТРЕТО ИЗДАНИЕ

„Мощ и немощ в групи“ е групово-динамична лаборатория организирана веднъж годишно. Подходяща е за професионалисти чиято практика налага работа с малки и големи групи хора или ги поставя в центъра на взаимоотношения натоварени със специфична групова диманикма: отношения с пациенти, клиенти, служители, колеги, обучавани – обучаващи, служители – мендижъри.

Лабораторията е особено вдъхновяваща за професионалисти на свободна практика, традиционно работещи сами и често влизащи в различни по формат екипи. Лабораторията им дава възможност за обмен и професионално споделяне в бщност от колеги.

Лабораторията е защитено пространство за рефлексия и учене в реално време. Дава възможност на участниците да разберат по-задълбочено груповия процес, да анализират собственото си участие и влияние върху него, динамиката  в различни по вид групи, да разширят и задълбочат своя лидерски капацитет.

За всеки участник, лабораторията оставя трайна следа и въздействие, от които черпи идеи, опит и разбира се, нови контакти.

Участието в групово-динамичната лаборатория се признава за личен опит  от Българската асоциация по супервизия и носи кредити в програмата за  фасилитатори / водещи на възстановителни практики на La Conference SARL  

“МОЩ И НЕМОЩ В ГРУПИ” Е ПОДХОДЯЩА ЗА:

Ръководители на екипи, ръководители, изпълнителни директори, предприемачи, мениджъри, администратори, академици, изследователи, професионални работници, преподаватели, студенти, консултанти, обучители, клиницисти, активисти, доставчици на услуги и др.

Участниците могат да бъдат представители на бизнеса, образованието, правителствените / местните власти, здравните услуги и социалните грижи, финансите, неправителствените организации, изкуствата, политиката, консултациите, обучението, организационното развитие, правосъдието, религиозните организации.

МЯСТО И ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ ПРЕЗ 2019

 

Място ХОТЕЛ САМОКОВ, БОРОВЕЦ 

Дати: 20 Септември – 23 Септември 2019г.

ЕКИП

Водещ фасилитатор на лабораторията и ръководител на екипа – Проф. д-р Марин Игнатов
Фасилитатори малки групи:  съставът им зависи от броят на записалите се

РЕГИСТРАЦИЯ и ТАКСА УЧАСТИЕ

Регистрацията за участие преминава през няколко основни стъпки:

1). Попълване на електронна форма за регистрация, с която заявявате желание за участие и запазвате вашето място за групово-динамичната лаборатория.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ЛАБОРАТОРИЯТА И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ   В рамките на следващите 14 дни следва да преминете към следващата стъпка, а именно:

2). Стойността на такса участие зависи от етапа на регистриране и заплащане: ранен, редовен и късен. В таксата участие са включени и разходите за обяд и кафе паузи.

Водещите на групово-динамичната лаборатория си запазват правото да провеждат предварителни срещи и/или разоговори с вече регистриралите се участници.

Ранна регистрация – затворена

Редовна регистрация:

срок: 01.06.2019 – 10.08.2019, стойност: 420 лв. (четиристотин и двадесет лева) С отстъпка 15 % при заплащане до 30 юни 2019

NB. Редовната регистрация се удължава до 07.09.2019 

Късна регистрация:

Късна регистрация: 08.09.2019 – 20.09.2019, стойност: 470 лв. (четиристотин и седемдесет)

Специална квота за студенти  и университетски преподаватели, валидна до изчерпване, но не по-късно от 30.06.2019: 290 лв. (двеста и деведесет лева)

При записване на повече от 1 участник от организация се ползва отстъпка от 10 %. Това условие не е приложимо към квотата за студенти и преподаватели и за ползващите 15 % отстъпка при заплащане до 30 юни на редовна такса участие. 

ХОТЕЛСКОТО НАСТАНЯВАНЕ е извън посочената такса и не зависи от периода на регистрация и заплащане в лабораторията. То е с фиксирани цени и включва: нощувка, закуска, ползване на басейн, паркинг, безжичен интернет, застраховка, туристическа такса и ДДС.

За участници в събитието “МОЩ И НЕМОЩ В ГРУПИ” 2019 хотел САМОКОВ предлага следните условия:

  • единична стая със закуска –  49,00 лв. или 147 лв., за три нощувки със закуска
  • легло в двойна стая със закуска – 37,00 лв., или 111лв., за три нощувки със закуска.

ВАЖНО:

1). Може да изберете да участвате без да ползвате предложеното от нас място за настаняване. Тогава е добре да се съобразите с програмата на лабораторията и да спазвате стриктно времевия график.

2). Придружители не се допускат в работата на групово-динамичната лаборатория и следва да бъдат информирани, че времето за социалната програма е строго фиксирано и силно ограничено.
Извън общата програма те могат да се възползват от предложенията на хотел Самоков и курорта Боровец. Ако желаят общ обяд с участниците в лабораториятя следва да доплатят на място, 51 лв. за трите дни.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

МЕТОДИКА И СПЕЦИФИЧЕН СЕТИНГ

МАРИН ИГНАТОВ, проф., д -р

 

Роден съм на 16.3.1952 година в Панагюрище. Следвах инженерна психология в Технически университет-Дрезден, Германия. Станах един от най-младите доценти в България и работех в Българската академия на науките.

През 1986 година заминах за две години за Германия и САЩ. Целта на пътуването беше да се проучат групово-динамичните методи за тренинг и въздействие. Като се върнах през 1988 година публикувах книгата „Интензивно общуване и личностна промяна“, която бе концепцията за сензитивити и Т-групи в България. Заедно с Анина Чилева, Пламен Димитров, Михаил Фабрикант, Стойо Недин, Димо Станчев и редица други колеги успяхме да въведем за един относително кратък период от време групово-динамичния психотренинг у нас.

От около 30 години живея и работя извън страната, като професор в Технически университет – Берлин и в Университет Франкфурт на Майн. От 2001 година съм на дипломатическа работа в Организацията на обединените нации в Международната агенция за атомна енергия във Виена, Австрия. Там се занимавам с човешките фактори на ядрената безопасност. В тази връзка бях и на обучение и при Проф. Едгар Шайн в Масачусетския Технологичен Институт. Разработил съм метод за психологическа оценка на „културата на безопасност“ в атомни централи и други комплексни, потенциално високо опасни системи (SCART). Методът базира на груповата динамика и е приложен в различни страни на всички континенти. Резултатите не винаги се публикуват, но имат основно значение за безопасността.